HockeyNews
PLUS

Debuten dröjer för Djurgårdens nya stjärna: "Vill alltid ha dem på is"

(9490) Robert Ohlsson/Berglund/Högström
Bildbyrån

Publicerad: 13 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården får vänta på debuten för Patrik Berglund.
Stjärnvärvningen kommer inte att spela träningsmatchen mot Linköping.
– Jag tror han har haft känning i ryggen tidigare, men förhoppningsvis är det inget som ska störa honom under resten av säsongen, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport

Det var på den första isträningen med Djurgården den 5 augusti som lagets stora förstärkning inför den här säsongen, hemvändande NHL-liraren Patrik Berglund, fick problem med ryggen.

Den välmeriterade 31-åringen stod över isträningen helt i förra veckan. Den här veckan är han försiktigt på is.

– Han var på is idag och kände sig för lite. Det går framåt. Det är kul. Det blir ingen match den här veckan. Det ligger inte i planeringen. Det var två veckor vi sa från början, så får vi ta det därifrån, säger Djurgårdens assisterande coach Jörgen Bemström till HockeyNews.se.

– Planen är att han åker skridskor med rehab- och fysioteamet. Sedan ökar vi den delen för honom. Det går enligt plan förhoppningsvis och mot slutet av veckan är han mer igång, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson vid tisdag lunch.

LÄS MER: Djurgårdens stjärnvärvning skadad på första träningen för säsongen: "Inte med"

Ryggskadan ska inte vara av den allvarligare arten. Men något spel mot Linköping i Mjölby på torsdag blir det inte för Berglund.

– Det var en ryggkörare, en gammal klassisk långrygg. Det ska gå bra. Förhoppningsvis är han uppe i full fart nästa vecka och så bygger vi upp det denna vecka. Gör vi det bra nu kan det nog bli stabilt resten av säsongen, säger Robert Ohlsson.


Nye målvakten Niklas Svedberg dras med en skada i ena benet och tränar lätt på is tills vidare.

– Svedberg byggs upp den här veckan. Tanken är att det ska ökas vartefter och går det enligt plan så blir det mer nästa vecka.

LÄS MER: Skadan fördröjer comebacken i Djurgården för välmeriterade målvakten

Återvändande toppbacken Marcus Högström stod över träningsmatchen mot Södertälje (5-2-seger) i fredags.

– Högström är i full träning under eftermiddagen. Han vilade förmiddagspasset eftersom han gjorde två pass i går. Det blir en ökning där också. Vi får vara noggranna och smarta där så att det inte blir för mycket på en gång, säger Robert Ohlsson.

Känns det som att ni har läget under kontroll?

– Det känns bra, absolut. Men man vill alltid ha dem på is och de själva vill vara på is. Under kontroll, ja. Men jag är mest nöjd när de är på is. Det är där de ska utöva sitt yrke. Man vill ju inte ha en snickare i fikarummet… säger Robert Ohlsson med ett snett leende.

Forwardsduon Henrik Eriksson och Gustav Possler beräknas kunna göra comeback omkring den 1 oktober vilket skulle innebära att de missar ett par matcher i början av SHL-säsongen.

Djurgårdens spelare delade upp sig i två grupper och tränade med svenska NHL-spelare under ledning av NHL-coachen Barry Smith i Globen under tisdagsförmiddagen.

LÄS MER: Här är alla träningsmatcher för SHL-lagen

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!